De Mutsaet 38 8252 KR Dronten | 06-20490368 | info@ttm-bouwkundigtekenbureau.nl

Een eigen huis bouwen is een feest!

Een eigen huis bouwen moet een feest zijn!

De voorpret begint eigenlijk al zodra u een bouwkavel hebt gekocht. Hoe komt het huis er straks uit te zien? Hoe gaan we het nieuwe huis indelen?

U gaat veel investeren, dus het loont de moeite om ruim de tijd te nemen en u goed te oriënteren.

Vraag uzelf af of u genoegen zou moeten nemen met een standaard woning. De woning uit een boekje. Een maatwerk woning hoeft echt niet duurder te zijn. Door stevig te onderhandelen met verschillende aannemers kunnen wij voor u meer huis bedingen voor hetzelfde geld. Gewoon eerlijke concurrentie, waarom zou u daar niet uw voordeel mee willen doen? Veel mensen willen veel te snel in die belangrijke voorbereidende fase. Dan wordt er overhaast een standaard type gekozen uit het al eerder genoemde boekje.

Dat is in onze beleving eeuwig zonde!

Vaak komt men er dan later achter dat het toch anders had gekund, misschien wel had gemoeten. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en helemaal niet nodig. En uiteraard zonde van de tijd en het geld. Besteed dus tijd en aandacht aan het ontwerp en geniet van de voorbereidingen.

 

Tips voor een leuke voorbereiding

In de voorbereidende fase is het verstandig om veel te lezen over alles wat maar te maken heeft met het bouwen van een woonhuis. Knip plaatjes uit die u op wat voor manier dan ook aanspreken en doe deze plaatjes in een plakboek. U kunt sfeerbeelden verzamel uit de woonbladen en de plaatjes inplakken van woningtypen die u aanspreken. U kunt het ideeënboek aanvullen met uw eigen schetsen, ideeën en aantekeningen. Zo krijgt u een leuk en persoonlijk plakboek. Uw eigen verzamelboek vol met ideeën over wonen.

Als u dan in zee gaat met een architect of bouwkundig ontwerper dan heeft de ontwerper een goed beeld van wat u zoal aanspreekt. Wij noemen dat het "Referentiemateriaal".